Pages

Neden mutlu değiliz

Neden mutlu değilim? Bu soruyu beklide kendine soran sayılı insanlardan birisiniz. Ya da bir önceki yazımda da söylediğimiz gibi kendine hiç zaman ayırmayan birisiniz kim bilir. Yalnız ortak bir noktada buluşuyoruz. İkimizde mutlu değiliz. O halde neden mutlu değiliz?

Aslında dünya da hatta Türkiye de mutlu olabilmek için yüz binlerce neden varken. Neden mutlu değiliz? Bu sorunun cevabı gayet açık ama şimdi zamanı değil. Öncelikle bu güzel nedenlerden birkaç tanesi sıralanabilir. Ancak böyle bir sıralama ne kadar doğru olabilir burası tartışılır. Çünkü biri için mutluluk sebebi bir başkasının dünyasını kahreden şey olabilir. Ama mutlu olmak isteyen biri sadece şuan nefes aldığı yani hayattan kaldığı için bile mutluluk duyabilir. O şahane doğayı, güzel insanları, nefis yemekleri görebildiği içinde mutlu olabilmek mümkündür. Ya da o güzel çiçeklerin kokusunu içine çekebildiği için dahi mutlu olmak mümkündür. Tek mutluluk sebebinin PARA olmadığını da söylemek isterim. Tabi ki para olursa daha mutlu ve rahat oluruz ama para olmadan da mutlu olmak mümkün.

Aslında bunlarla mutlu olunabileceğinin herkes farkında olacak kadar zekidir. Ama birazdan söyleyeceğim şeyi fark eden insan sayısının gerçekten çok az olduğuna eminim. Neden mutlu değiliz? Sorusunun gerçek cevabı “Asla hiç bir şeyle yetinmediğimiz ve her zaman en iyisini istediğimizdir.”

Önce arabamız olmadığı için mutsuz oluruz. Aradan yıllar geçer bir araba sahibi oluruz. Bir nebze mutlu olduktan sonra… Bu seferde daha iyi bir arabamız olmadığı için mutsuz oluruz. Aslında ayaklarımız olduğu için ve bu hayatta özgürce yürüyüp koşabildiğimiz için mutlu olsaydık bu döngüye hiç gerek kalmazdı. Öyle değil mi?

Unknown

Elektronik mühendisliği öğrencisi Android meraklısı ve bir girişimci.