Pages

Bu insanlar ne yapıyor?


Bir eşek için birbirini öldüren insanlar. Sırf kendisinin desteklediği partiyi desteklemediği için birbirine düşman olan insanlar. Kendi seçimi olmadığı halde kendi renginden olmayan insana kin besleyen insanlar. Kendi seçimi olmadığı halde kendi ırkından değil diye birbirlerine nefret duyan insanlar. Küçük çıkarları için doğup büyüdüğü devletini satan insanlar. Beyinlerinden bile ufak olan hedefleri için acımadan insanların canına kıyan insanlar. Hayvanları katleden insanlar. Bu insanlar ne yapıyor?

Pardon ben insanlar mı dedim yoksa? Ya da artık insanlar mı böyle? Hayvanlardan tek farkımızın düşünmek olduğunu biliyordum ben. Sanırım tek farkımızı da yitirmişiz.

O lanet olası egolarımızın ardına mı saklanmışız? Yoksa bir kukla olup iplerimizi de başkalarının mı eline vermişiz? Ya da lanet olası bencilliğimiz mi bize tüm bunları yaptıran?

Hakikaten ne olmuş bize? Neden içimizdeki hoşgörüyü kaybetmişiz? Neden içimizdeki iyiliği kaybetmişiz? Neden düşünme yetimizi kaybetmişiz? Neden iplerimizi başkalarının eline vermişiz?

Ya da çağın hastalığı mı bu? Sanırım obezite insanların vücutlarında değil kibirlerinde ve egolarında.

Unknown

Elektronik mühendisliği öğrencisi Android meraklısı ve bir girişimci.